Nabíječ. Nejvtipnější lechtivý román roku 2013, knížka, kterou k sobě přitáhnete v tramvaji nebo metru pohoršené pohledy okolí, protože při čtení budete hýkat… smíchy.
V Nabíječi najdete taky dobrý způsob, jak změnit stav single na zadaná – návod, který používá hlavní hrdinka je přitom mimořádně podlý. Žádné prádélko, vůně nebo všenaznačující úsměvy -> odpor mužské oběti je zlomen cuketovou buchtou. Připravte si ji, je jednoduchá a cuketa má evidentně stejné účinky jako celer.
Ingredience:
3 hrnky hladké mouky, 1 lžička soli, 1 lžička prášku do pečiva, 1 lžička jedlé soli, 3 lžičky mleté skořice, 3 vejce, 1 hrnek rostlinného oleje, 2 hrnky bílého/třtinového cukru, 2 lžičky vanilkové esence nebo jeden vanilkový cukr, 2 hrnky nastrouhané cukety, 1 hrnek nasekaných vlašských ořechů.
Příprava:
Rozehřejte si troubu na 170° C (horkovzdušnou asi na 165° C). Do jedné mísy prosejte mouku, sůl, prášek do pečiva, jedlou sodu a skořici. V jiné, hlubší míse šlehejte vejce s olejem, esencí a cukrem, až získáte hladkou, nadýchanou směs. Do směsi přidejte sypké přísady a zlehka, ale pečlivě promíchejte. Nakonec opatrně vmíchejte cuketu a ořechy. Připravené těsto nalijte do vymazané a vysypané formy a pečte cca 50 minut.
3 hrnky hladké mouky, 1 lžička soli, 1 lžička prášku do pečiva, 1 lžička jedlé soli, 3 lžičky mleté skořice, 3 vejce, 1 hrnek rostlinného oleje, 2 hrnky bílého/třtinového cukru, 2 lžičky vanilkové esence nebo jeden vanilkový cukr, 2 hrnky nastrouhané cukety, 1 hrnek nasekaných vlašských ořechů.
Příprava:
Rozehřejte si troubu na 170° C (horkovzdušnou asi na 165° C). Do jedné mísy prosejte mouku, sůl, prášek do pečiva, jedlou sodu a skořici. V jiné, hlubší míse šlehejte vejce s olejem, esencí a cukrem, až získáte hladkou, nadýchanou směs. Do směsi přidejte sypké přísady a zlehka, ale pečlivě promíchejte. Nakonec opatrně vmíchejte cuketu a ořechy. Připravené těsto nalijte do vymazané a vysypané formy a pečte cca 50 minut.
Zlepšovák? Citronová poleva: ½ hrnku moučkového cukru, 1 lžíce horké vody, 1 lžíce citronové šťávy. Vodu s citronovou šťávou nalijte do misky a postupně přisypávejte a zašlehávejte prosátý cukr. Šlehejte metličkou, až poleva získá hladkou hustší konzistenci. Jakmile cuketová buchta vychladne, přelijte ji citronovou polevou a podávejte.
SOUTĚŽ:
Upečte svojí oblíbenou buchtu, bábovku, roládu nebo koláč, ozdobte, vyfoťte a pošlete nám ji na Facebook. Ze všech vložených fotografií vybereme dvě (rozhodnou emoce mužské části Palmknih) a jejich autorky (či autora, pokud se odváží) odměníme e-knížkou z Mladé Fronty dle vlastního výběru (max. do ceny 299 Kč).
Hrajeme do neděle 23. února, pravidlo je jediné – žádné fotky stažené z internetu.
Kam s mojí buchtou? Vložit fotografii na Facebook Palmknih.